Contact Us

Press Release

Muzeje približiti posjetiocima i učiniti ih zanimljivim

PROJEKAT "ZANIMLJIVI MUZEJI"

Preko 20 muzeja i aktera razvoja turizma iz Hercegovine i prekograničnog područja Crne Gore učestvuju u kreiranju ponude u kojoj će regija biti promovisana kao multietnička i kulturno raznolika evropska destinacija koja će uključivati i ruralna područja. Kreiranje jedinstvene turističke ponude sa fokusom na muzeje, koja će biti promovisana početkom naredne godine, realizuje se u okviru projekta „Zanimljivi muzeji“, koji finansira Evropska unija, a u Nikšiću je tim povodom održana radionica. Radionica u gradu pod Trebjesom je četvrta, a prethodne su organizovane u Jablanici, Konjicu i Mostaru.

Read more

Stjuardesa Lana Kokoruš: Ne postoji ljepši osjećaj nego vidjeti svijet iz aviona

Nekoliko godina unazad, ova 22-godišnja djevojka razmišljala je o tome da želi biti stjuardesa jednog dana zbog svih prilika koje ovaj posao nudi, a njen san se i ostvario.

Read more

Organizacija poslovnih događaja nakon pandemije - novi izazovi ali i rješenja

Kao odgovor na prijetnju SARS-CoV-2, ClipCon d.o.o Sarajevo (agencija za organizaciju događaja) je izradio set protokola koji će primjenjivati stroga zdravstvena pravila kako bi se minimalizirao rizik na budućim događajima. Osim hitnih mjera odgode planiranog događaja ili premještanja istih na digitalne platforme u toku trajanja pandemije, budućnost ipak zahtjeva brzu reakciju koju predstavljamo kroz set mjera odgovornih kompanija za organizaciju događaja:

Read more

Saudia Airlines наема екипаж в България

Saudia Airlines предлага на бъдещите си служители конкурентна заплата без данъци и приложима добавка, допълнително здравно осигуряване, едномесечна платена ваканция и допълнителни почивни дни всеки месец през цялата година, както и безплатни билети до различни дестинации, които могат да бъдат използвани само от служители.

Read more

FOS priča: "Na prvom intervjuu rekla sam da se bojim visine"

"U Kraljevstvu Saudijska Arabija, ima oko 400 ljudi zaraženih korona virusom, zabranjen je izlazak nakon osam uveče, osim ako nije potrebno zbog medicinskih razloga. Sve osim toga, policija kažnjava zatvorom od sedam dana uz 'dodatan doprinos' koja se plaća 5000 saudijskih rijala, odnosno 1300 eura", kratko i jasno opisuje trenutnu situaciju u toj zemlji, Nikšićanka Ivana Vukajlović, stjuardesa Saudi Airlines, koja se nalazi na odmoru u rodnom gradu još od 27. februara.

Read more

Život u Saudijskoj Arabiji potpuno je drugačiji nego u Srbiji

„Kada govorimo o ljudima širom sveta, koje sam upoznala na ovim putovanjima, oni koji su nekada bili i živeli u Srbiji – oduševljeni su našim načinom života, ljudima i gostoprimstvom i rado bi se vratili na sve to ponovo. Ali postoje i oni koji nisu čuli mnogo o našoj zemlji, pa im svaka informacija zvuči zanimljivo“, kaže Marina.

Read more

Авіакомпанія Saudia Airlines шукає бортпровідників в Україні

Авіакомпанія Saudia Airlines, одна з найбільших авіакомпаній на Близькому Сході та в світі, нагороджена в 2017 році як «Most Improved Airline», відкриває молодим та амбітним кандидатам з України можливості стати частиною своєї команди.

Read more

Život stjuardese u Saudijskoj Arabiji u vrijeme korona virusa (FOTO)

Kotoranka Jelena Kovačević stjuardesa je kompanije Saudia Airlines. Putovanja, obilazak razlilitih zemalja, juro na jednom a veče na drugom kontinentu, riječi su kojima se najbolje može opisati dan ove 26-godišnje djevojke. No, s obzirom da se svijet suočava sa pandemijom COVID-19 život među oblacima morao je, makar privremeno da se obustavi. Sada nam se Jelena javlja iz Džede odakle nam prenosi situaciju iz Saudijske Arabije, govori o načinima na koji je organizovan posao, kako su kompanije postupile u ovim trenucima i kako trenutno funkcionišu stjuardese koje su navikle na konstantna putovanja.

Read more

Авіакомпанія Saudia Airlines шукає бортпровідників в Україні НОВИНИ Авіакомпанія Saudia Airlines шукає бортпровідників в Україні

Авіакомпанія Saudia Airlines, одна з найбільших авіакомпаній на Близькому Сході та в світі, нагороджена в 2017 році як “Most Improved Airline” відкриває молодим та амбітним кандидатам з України можливості стати частиною своєї команди.

Read more

Život u oblacima i na obali Crvenog mora

NEVENA ŠARAC: Podgoričanka - stjuardesa Saudi Arabian Airlines-a Podgoričanka Nevena Šarac prije dvije godine nije ni sanjala da će sa diplomom Fakulteta političkih nauka u rukama otići u daleku Saudijsku Arabiju i kao stjuardesa Saudia Arabia Airlines-a obići svijet... Otišla je iz Crne Gore da ispuni svoju davnu želju – vidi svijet, lično doživi nepoznate predjele i oduševi se scenama koje je bila u prilici da vidi samo na filmovima, serijama i internetu, u tuđim albumima fotografija, ali i zbog finansijske stabilnosti i sigurnosti koju sada, napokon, može reći da ima...

Read more

Saudia Airlines zapošljava kabinsko osoblje u Bosni i Hercegovini

Saudia Airlines svojim budućim uposlenicama nudi tax free platu i beneficije, regres, medicinsko osiguranje, slobodne dane svakog mjeseca uz jedan mjesec plaćenog odmora u toku godine te besplatne karte za uposlenike.

Read more

Od stjuardese do instruktorice indijske vještine opuštanja

Tri godine provela je radeći kao glumica u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a onda je, kako kaže, odlučila proputovati svijetom. Pozorišnu scenu zamijenila je avionom, a postavši stujardesa, uspjela je posjetiti mnoge egzotične destinacije. Posao stjuardese obavljala je gotovo tri godine.

Read more